Etappe 18: Gr 57 van Gouvy naar Troisvièrges (Luxemburg) - 6 oktober 2024 - 20,8 km
6 oktober 2024 - Troisvierges, Luxemburg
Deze morgen begon al heel goed zonder pijn en met een topontbijt.
Wegens dezelfde organisatorische vergissing was de geplande wandeling iets te ver voor mijn voet. Ik wil nog geen te grote risico’s nemen. Daarom deden we autostop tot Ourthe.
Ons humeur was opperbest, dus was ik in form om meer foto’s te nemen.

We passeerden in België het dorpje Wathermal.
In de verte zagen we het bordje die de grens met Luxemburg aangaf, hier passeerden we dus geen grenspaal. Ongelooflijk dat we al heel België doorkruisd hebben.

Op km 9 kwamen we een zijpaadje tegen waar vroeger een spoorweg was. Aangezien we ons top voelden namen we dit omweggetje er heel graag bij. De weg liep tussen 2 hoge spoorwegbermen en er heerste een soort vochtig en frisser microklimaat met varens.
Op het einde kwamen we aan een spoorwegtunnel die een groot aantal vleermuizen huisvestigt, maar waar we geen toegang tot hadden.
We vervolgden onze weg door het glooiende prachtige en morantische landschap.

Na 20- prachtige kilometers kwamen we aan in het heel propere en rustige Troisvièrges. Onze picknick werd verorberd in het plaatselijke station. Na nog een koffietje en een dubbele espresso namen we de trein terug naar Gent.

Wie maakt het heerlijk ontbijt ....lijkt me geen " astronout-voeding "..
( Proficiat voor de maker ervan .)
Mooi weer ..mooie streek ...super!